var kommer Felix ifrån?

Jag tänkte ta att berätta lite närmare om var Felix kommer ifrån, hans historia innan han kom till mig.

Felix mamma bor på en gård i Tyskland, ett väldigt stort och populärt tävlingstall, hästarna som föds upp är värda flera tusen och är väldigt eftertraktade. Felix mamma Sesina är ett svart Paintsto som inte klarar av att tävla som de andra hästarna. Hon är inte heller uppfödd i det stallet utan hittades svag och skadad ute i skogen när hon var dräktig med Felix.. Ägarens dotter insisterade på att få ta hand om henne och Sesina och flickan byggde upp ett band till varandra, hon kunde dock inte få rida Sesina eftersom att hon dessa dagar var hög gravid med världens finaste häst♥ 

Redan innan Felix ens var född så började ägaren, flickans pappa att ringa runt och kolla efter någon som skulle vilja ha fölet, flickan var helt omedveten om att hon inte skulle få vara med under fölets uppväxt. Hennes pappa var en väldigt sträng man och brydde sig mycket om stallets rykte och ville inte riskera det med att ta in massa Paint hästar som enligt honom inte kan vinna några pengar till dom.

När Felix fyllde ett år togs han ifrån både flickan och sin mamma. Han hamnade på en ridskola i Jorvik. Ägaren av ridskolan, som hette Herman hade fått höra att hästen skulle vara tre år, men det var inte alls sant och Herman fick till sin förvåning en ettåring. Under två hela år kämpade man på med Felix, med hans vanor och att han skulle kunna ha massor av folk runt sig hela tiden, men Felix visade dessvärre att han inte alls trivdes med detta. Trots det gav de inte upp hoppet. Han reds sedan in och var världens lugnaste när man var ensam med honom.  När Felix var sex år så kom de värsta problemen, han började bitas och sparkas och kunde inte längre vara i närheten av barnen, och blev tvungen att säljas. Jag hittade honom ute på blocket och ringde genast upp ägaren som berättade hela hans historia för mig, och jag kunde inte motstå att ta emot honom, jag ville att han skulle få må bra.

Detta var lite av Felix historia och jag hoppas ni tyckte om den, jag är glad över att ha räddat hans liv♥

Idag är han världens mysigaste häst, han får mycket kärlek och omsorg ♥


Postat av: Sagis

Hej! Jag undrade bara hur du gör så att dina bilder får rundade hörn? Jag tycker det är jättefint! ;D

2013-07-25 @ 08:19:24
Din bloggadress: http://jorvikjo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress (bara jag som ser den)


Din bloggadress:


Kommentar:


Trackback


Hej och välkommen till min blogg, mitt namn är Amanda och jag är en tjej på strax 18 år fyllda. Spelar dagligen star stable och driver även den underbara klubben Shady pearls. Började spela Star Stable sommaren 2012 och bloggat om spelet sedan Januari 2013.

Vill ni kontakta mig?
Då får ni självklart göra det. ↓

Mail:
[email protected]
Instagram:
Amandalightfield



• 
Klubbens hemsida

Shady Pearls är enligt mig en av jorviks bästa klubbar.
I SP satsar jag och medlemmarna på en god gemenskap. En miljö där alla ska trivas. Vi är en full klubb och för att få gå med i klubben får man gå in på klubbens hemsida ↑ och ansöka. För att behålla gemenskapen är vi väldigt noga med vilka som kommer in i klubben.



• Alvas • Esmes • Alicias • Janes
• Veronicas • Fionas

RSS 2.0