Vi borde alla kämpa emot mobbningen

Jag tror alla någon gång har känt den där känslan av att ingen tycker om en, en känsla som skär in sig i hjärtat och man känner sig så himla ensam. Det finns faktiskt många som känner så dag ut och dag in och dom kanske inget hellre vill än att ha en vän.

Star stable ska vara en trygg plats för att kunna upptäcka, träffa nya vänner och bara ha kul, men dag ut och dag in så ser man hur folk trycks ner i den globala chatten och även folk som skriver hemska saker som att de ska ta sitt liv. Det är då man tänker på hur bra Stallchatten var - för er som inte spelat så länge så var det ungefär som global men man kunde bara läsa och skriva när man befann sig vid ett stall. Det finns de som försöker stoppa kränkningarna i chatten och vissa som bara ignorerade det - något jag även märkte idag.

Min vän Emelie Silverhaven var lite busig och kände för att busa lite i global, så hon skulle på ett inte allt för elakt sätt skriva att min blogg är dålig och allt sånt, vi tyckte bara detta var kul för att vi skulle få se vilka reaktioner de blev. Att hon tryckte ner det jag gör är en sort mobbning. Hade jag inte känt henne kanske jag blivit riktigt sårad av att höra det. 2 till 4 stycken sa emot och resten chattade på som vanligt, jag hade hoppats på mer reaktion. Tillslut fick vi ju säga till att det inte var på allvar eftersom att de som såg det kunde ta illa vid sig med, det är väldigt möjligt. Men dessa som försökte säga ifrån de skulle jag bara vilja krama om och berätta hur stolt jag är - det är precis exakt så man ska göra!

Två av mina medlemmar har idag råkat ut för att en tjej skrivit illa om dom i global och även kallat dom ett väldigt fult ord, pågrund av unga läsare skriver jag inte ut det här. Ska det verkligen vara såhär? Mår man bättre av att trycka ner andra? När jag började spela fanns inget sånthär men det blir bara värre och värre nu, jag mår själv dåligt över hur vissa blir behandlade i spelet. Vi behöver verkligen att SSO sätter in några som kan hålla koll på chatten så mycket som möjligt.. anmäla går alldeles för långsamt och hur ska dom hinna med. Det är väl bättre om några har tillgång till chatthistorik 2 timmar bakåt ungefär och så kan man vända sig till dom och de kan stänga av eller ge varningar direkt. 

Tillsammans kan vi stoppa denna mobbningen - våga säga ifrån och stötta de utsatta!

Postat av: Esmeralda Eastdotter

Exakt!

2013-12-20 @ 11:54:33
Postat av: Lorena Starwood

Den är bort tagen

2013-12-20 @ 12:07:29
Din bloggadress: http://lorenastarwood.blogg.se/
Postat av: Myra R

Den globala chatten är rena rama misslyckandet. Det enda man ser är spam, bråk och reklam. Tre saker man verkligen inte vill ska finnas i så stora skalor. Stallchatten lät otroligt trevligt och mysigt. I stallchatten kan man också få hjälp i spelet som i den globala. Hoppas de kommer ta tillbaka den. Det lät helt enkelt trevligare och bättre. Då är det också svårare att bråka, sprida rykten osv. Tycker även teamet är ganska dåliga på att straffa folk. En dags avstängning är inget som kommer helomvända en person. Man ska få en chans att bättra sig, men inte så mycket mer än så.

2013-12-20 @ 12:13:23
Din bloggadress: http://mriverfall.blogg.se
Postat av: Lorena

Jag trodde att den kom från "Nyheter på SSO". Jag gjorde om den men jag visste inte att hon gjort den själv.

2013-12-20 @ 12:13:35
Postat av: Jaquelin Goldbell

Detta kanske inte angår just sso, men det är just precis så här jag känner irl. Jag kommer från skåne och har skypat med lite olika från sso, varjegång hör jag någon som försöker vara en skåning och prata jätte konstigt. Jag pratar inte så och det fattar dom inte. Många mobbar mig för att jag är smal, och igår när jag gick hem från busshållplatsen står 2 st killar och kolla på mig. Tillslut hör jag dom skrika åt mig : Vilket litet huvud du har!!! jag fortsatte gå men jag kan aldrig släppa det, jag rider irl och har problem att hitta hjälmar som passar just mitt huvud och nu får jag höra dethär från 2 okända killar som jag aldrig sätt. Idag skypade jag med en kompis som bor i mellan sverige också hör jag hennes bror säga " Hon där maja är lite konstig" (jag då )
och jag la på och började gråta så mycket som folk mobbar mig för. Så jag vet hur folk känner i sso och jag hjälper till direkt när dom frågar om något men jag själv är drabbad av detta irl...

2013-12-20 @ 12:17:38
Postat av: ebba guldwater

håller med.... varför ska det vara så? det var altid så roligt i stallchatten man kände sig säker.... men nu är det bara bråk och stök hela tiden.... och om man skriver något så svarar ingen eftersom alla bara skriver och inte bryr sig...jag kom ihåg när man började spela på sso då var alla så snälla man hjälpe varandra! så vill jag ha det idag... jag hoppas att alla kanske kan sprida rykten om detta. eller något liknande så man sliper den känslan man får ofta.... och den gillar jag inte häller när man kalla andra känd... och att vissa vill bara bli vän med en bara för att vara med i ett klipp eller något liknande... ush ne! så vill jag inte ha det....

2013-12-20 @ 12:47:10
Din bloggadress: http://ebbasstarstableonline.blogg.se
Postat av: Frida snowpaw

Håller med,bara det att oftast om flera säger till när någon är dum så kommer en stor grupp emot dom och säger 'Varför går ni emot henne?? det är mobbning' så vad ska man göra egentligen? och otrevliga människor finns ju överallt,även om vi inte har globala så finns dom ju där. jag har själv blivit kränkt i globala många gånger för ingenting. jag har t.ex. bara sagt till en tjej som undrar hur man gör vissa buggar att om man buggar så förstör det spelet. det är sjukt hur folk orkar bråka så mycket istället för att bara vara sams och göra så att alla trivs i globala chatten.

2013-12-20 @ 13:04:26
Postat av: Esmeralda Silverforce

Det värsta är nog att servern vi spelar på är en av de snällare. Om man dömer från det som står på Facebook är det total anarki på WE-servern och det verkar som att vissa spelare även kommer polisanmäla andra pågrund av mobbning. SSO-teamet säger "ignorera de som inte sköter sig", men det hjälper faktiskt inte mot problemet, för mobbarna och de som stör friden finns fortfarande kvar. Jag tycker att SSO-teamet är alldeles för snälla och de borde spärra av folk väldigt mycket oftare än de gör nu. De som upprepade gånger missköter sig och verkligen trycker ner andra blir i dagsläget avstänga i typ fem dagar max efter vad jag har sett. Om man upprepade gånger beter sig väldigt illa mot andra spelare tycker jag faktiskt inte att man har något att göra i spelet, och man borde stängas av för gott. I dagsläget erbjuder inte SSO en trygg spelmiljö för sina spelare, vilket är rätt tragiskt.

2013-12-20 @ 13:46:32
Din bloggadress: http://monokerus.se
Postat av: Abbie-Norskserver

Hei, har hatt problemer med å kjøpe den riktige fargen på araberhestene (den fineste)
Men, hvilken er du mest fornøyd med av de to araberene du har?
For eksempel: Hvis du måtte selge en hvilken ville du ha solgt?

Svar: Palominon är min favorit, så bra gjord och strumporna o bläsen är perfekta!
Amanda ~

2013-12-20 @ 13:52:45
Postat av: Abbie-norskserver

Ok,tusen takk for hjelpen amanda! :)

2013-12-20 @ 15:16:44
Postat av: Anonym

Först vill jag säga: Bra Manda, för att du tar upp detta och för att du uppmärksammar det.
Jag tycker du ska skicka det där till supporten!
Jag håller helt med dig, jag har sett folk som kallat vissa personer för många fula ord som tyvärr är allt för vanliga på internet. Och då menar jag inte bara SSO.
Jag har sett de som, helt seriöst, vädjat om att någon kan hjälpa dem säga ifrån.
Men när man gör det så säger mobbarens vänner "Usch vad elak du är, h*n gör inget fel, vi ska anmäla dig till support" osv. Precis som Frida Snowpaw sa.
Det är ju hemskt vilka människor de finns, de borde stängas av gör alltid och få en rejäl utskällning!
Jag tycker detta bör spridas från blogg till blogg och skickas till support från flera olika håll. Bra skrivet Amanda!

2013-12-20 @ 15:31:38
Postat av: Juliette Stardawn

Håller med dig till punkt och pricka, otroligt bra skrivet och glad jag har en sån klok vän!!

2013-12-20 @ 15:43:08
Din bloggadress: http://jstardawn.blogg.se
Postat av: Hanna Lightbear

Hoppas alla spelare läser detta inlägg ♥

2013-12-20 @ 15:51:06
Din bloggadress: http://lightbear.blogg.se
Postat av: Rebecca Darkblanket

Japp, det finns flera 1000 idioter på internet. Dem sitter där bakom skärmen och fegar sig och tänker: Vi sitter bakom en skärm, dem vet inte vilka vi är. Men dem tänker inte själva på att det faktiskt är en människa dem mobbar. Själv blir jag mobbad rijält irl. Skolan bryr sig inte, till och med en lärare har mobbat mig. Vissa skolor är helt sjjuka i huvudet, det är till och med nolltolerans på denna skola men dem gör inget? Vissa folk som jag och några andra kan gråta i flera dagar för mobbning. Jag tycker faktiskt att skolor och internet och massa saker ska skärpa sig lite. Faktum med att det fanns en sida där det var massa ungdomar som faktiskt var grov mobbning. Flera stycken tog sitt liv för det. Stoppa mobbning för evigt säger jag!

2013-12-20 @ 16:00:12
Din bloggadress: http://jorwik.bloggo.nu
Postat av: Wilmut

Håller med dej mandis ingen har rätt att mobba folk dom vill bara ha mer uppmärksamhet är andra.psst jag gillar din nya header ;)

2013-12-20 @ 16:12:55
Din bloggadress: http://Nattstad.se/friendland
Postat av: Vanessa Bunydawn

Wilmut,Du har helt rätt,ingen har rätt att moba folk:D

2013-12-20 @ 16:18:30
Postat av: Samantha crazydawn

Åhh.. <3 haha känner mig peckad xD jag är så lättlurad, jag gick på de med ditt och Emelies bus*-*

2013-12-20 @ 16:23:42
Din bloggadress: http://samanthacrazydawn.blogg.se
Postat av: Samantha crazydawn

Precis! Det du skrev är så rätt, tillsammans ska vi utplåna mobbning!

2013-12-20 @ 16:26:57
Din bloggadress: http://samanthacrazydawn.blogg.se
Postat av: Ebba Flowerstorm

Vill inte att sso ska bli som MSP/moviesterplanet som jag spelde förut, alla fick mobbningar hela tiden D; <//3

2013-12-20 @ 16:43:20
Postat av: Emma

Haha, jag har lärt mig min läxa. Efter fyra banningar och minst fem chattbanningar som hållt i en - två vecka(or)

2013-12-20 @ 17:03:30
Din bloggadress: http://teengan.blogg.se
Postat av: Matilda Greenstone

Jag är Anonym :3

2013-12-20 @ 19:59:45
Postat av: reggan

Jag bryr mig inte vad hon sa, men vet att andra kan ta åt sig. Finns så många puckon där ute!♥

2013-12-20 @ 20:57:34
Din bloggadress: http://www.eastwright.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Skriv din mailadress (bara jag som ser den)


Din bloggadress:


Kommentar:


Trackback


Hej och välkommen till min blogg, mitt namn är Amanda och jag är en tjej på strax 18 år fyllda. Spelar dagligen star stable och driver även den underbara klubben Shady pearls. Började spela Star Stable sommaren 2012 och bloggat om spelet sedan Januari 2013.

Vill ni kontakta mig?
Då får ni självklart göra det. ↓

Mail:
[email protected]
Instagram:
Amandalightfield



• 
Klubbens hemsida

Shady Pearls är enligt mig en av jorviks bästa klubbar.
I SP satsar jag och medlemmarna på en god gemenskap. En miljö där alla ska trivas. Vi är en full klubb och för att få gå med i klubben får man gå in på klubbens hemsida ↑ och ansöka. För att behålla gemenskapen är vi väldigt noga med vilka som kommer in i klubben.



• Alvas • Esmes • Alicias • Janes
• Veronicas • Fionas

RSS 2.0