Tack till er, mina underbara läsare

Nu är det bara några få timmar kvar tills klockan är tolv och vi går in på ett helt nytt år, det är helt otroligt vad tiden har gått snabbt. Detta betyder att det bara är 12 dagar tills bloggen blir ett år!

Under år 2013 har jag träffat nya vänner, helt underbara fantastiska vänner. Tänk att för snart ett år sedan så blev jag ledare i SP och allt startade på riktigt, ett helt ÅR?! Det känns helt otroligt och denna tiden har gått så himla snabbt. Mina vänner har verkligen funnits för mig under hela året och stöttat mig, vi har stöttat varandra och hjälpt varandra och bara kommit varandra närmare för varje dag. Visst har det varit tufft i vissa situationer och vissa har varit rent ut falska men det är sådana saker man inte ska bry sig om, det är bara och gå vidare och kolla på allt bra man har, det är då man mår bra!

Sedan så har jag ju självklart er läsare att tacka också, ni har funnits där för mig sedan den 12 Januari 2013 och aldrig svikit mig, fler och fler har hittat hit och ni har kommenterat så fina saker till mig och även hjälpt många genom att svara på deras frågor åt mig. Jag hinner inte prata eller svara alla men ni ska veta att jag läser allt och ni gör mitt hjärta så varmt med era ord, det är verkligen ni som får mig att fortsätta blogga och orka kämpa för att lyckas med allt. Ni är världens underbara och jag ser så himla fram emot hur 2014 kommer att se ut för oss, jag tror bara det kan bli bättre. Även ett stort tack för alla era mail och brev, jag försöker svara på alla där med, men har du inte fått svar så ska du få ett tack, TACK för dina fina ord!

Tack för ALLT ni gett mig, och allt ni hjälpt mig med. Ni är helt fantastiska och fortsätt sprida glädje och kärlek på instagram, bloggar och viktigaste av allt I SPELET ^w^

Jag älskar er♥

har gått och blivit förälskad på nytt

Igår tog jag ut Goliat på en tur längst stallet och arenan för att mationera honom litegranna. Han kändes lite stel efter att ha stått i några dagar och bara varit ute i hagen, Danne och Santos har behövt mycket av min tid så de andra har haft en liten vila. 

Vi red ner längst stranden vid arenan för att testa trava lite i backarna där, det kändes som en liten bra träning nu under igångsättningen igen. Det gick lite segt och han var ganska försiktig men samtidigt rörde han sig smidigt och smart.

Jag kände verkligen mina känslor för denna häten komma tillbaka när vi red, han är så himla vacker och han passar så bra i rött och jag blev "förälskad på nytt" i honom, Goliat är helt klart ett av mina bästa köp. Jag kan tänka tillbaka på den dagen då han och Rivala kom till jorvik och jag tyckte han såg hemsk ut, rent ut sagt. Men man var ju bara van vid starthästarnas färger på den tiden och man var inte van vid något nytt. Men jag är glad att jag gjorde valet att köpa honom, min allra finaste Goliat♥

Ritade bilder ~Nerd~


De två senaste dagarna
har jag vartis så himla rit och redigerings sugen så det har kliat i fingrarna. Jag har aldrig riktigt kunnat rita digitalt utan har alltid gett upp efter tio minuter, men imorse så knåpade jag ihop två stycken. Testade ett lite enklare sätt till skuggningen men det hade nog blivit bättre med att skugga "som man ska" men är iallafall supernöjd, det kan bara bli bättre!

Tycker Suzie blev supersöt, vackra häst!!

Snart är det dags att säga hejdå!

Tack för ett amazing år, jag hoppas 2014 blir ÄNNU bättre :D

HÄSTTRÄNARE

Träna upp hästen med tränarens hjälp lät som en riktigt bra funktion när den kom, men nu när det gått ett bra tag så känns det nästan som att den knappt ändrade på något. Vissa använder den men de flesta gör det inte. Från level 1 - 15 kostar det över 2000 SC vilket är väldigt dyrt och det har de flesta spelarna inte råd med.

Teamet väljer ju att det ska kosta en del för att dom måste tjäna pengar dom med på att vi köper SC, annars skulle inte spelet ha en chans att överleva. Men över 2000 SC är överpris, 25 SC per level låter som ett rimligare pris än att de höjs med 25 SC för varje level. Men dom tänker smart det gör dom verkligen, allt för att vi ska köpa SC. När vi köper SC hjälper vi dom att betala ut deras löner och massa annat för att spelet ska funka, och skulle vi sluta så skulle SSO gå under. 

För mig känns det mer som att 5 av 100 personer använder tränaren och den används absolut inte så mycket som alla trodde när dom önskade att få den funktionen.

Hey there darling

Ville bara visa denna bilden jag satt mig för att rita igår, första människan jag någonsin försöker rita på dator och jag tycker jag lyckades väldigt bra med tanke på det, supernöjd! © på bilden vilket betyder att ni INTE får ta den. (polisanmälan görs vid stulen bild)

Vad tycker ni? :D

We got fashion - dagens look


Hur lågt kan vissa sjunka, tydligen lågt

Först och främst vill jag börja detta inlägget med att berätta att jag bara äger 3 konton på SSO, Amanda Lightfield, Amanda Lightbell och sedan så har jag Amanda Lightpaw på WE. Har fler som jag inte använder där jag provade andra hästfärger när inte hästfunktionen fanns. 

Varför skriver jag detta då? Jo för att Haley Rainstorm skickade mig detta brev ikväll, vilket gjorde mig förbannad. (säg till om du vill att jag tar bort ditt namn)
Min fråga när jag såg detta var "vad vinner den personen på det?", den andra svenska servern är ganska ny och det är där alla nya konton hamnar. Jag tror jag har ett konto där som jag skapade för att prova en häst en gång men annars har jag inte ens ett konto där. Denna tjejen vinner ju absolut inget på detta eftersom att det är personen som gör det som får skiten och inte jag. Jag kan ju faktiskt berätta för er som läser min blogg om att jag inte äger det kontot (vet inte vad kontot heter). 

Jag ville bara berätta de för er så att ni inte luras av henne för de är INTE jag. Sedan får hon fortsätta om hon vill, det är hon som förlorar på det i slutändan. så nu vet ni :D

Nytt i min garderob

Äntligen har jag inhandlat dessa ursnygga två par byxor som jag länge har suktat efter, andledningen till att jag inte köpt dom är för att jag varit för snål och de kostar nästan 100 SC styck. Men nu är dom iallafall mina. 
Köpte även ett par benlindor som matchade min nya outfit som ni ser på ett ungefär på bilden, svart vitra benlindor ifrån gåd som var riktigt snygga! En fattigare Manda med snyggare kläder ;)

Veckans drömuppdatering

Ursäkta att detta läggs upp en dag sen, men det har sina andledningar

Nu är veckans område avslutad och en vinnare är korad. Det gick ut på att man skulle beskriva sitt favoritområde och ge en så bra inblick i varför som möjligt. Det kom in väldigt många bra bidrag men den som tilltalade mig mest var faktiskt Josefine Skyside's, jag fick en bra känsla av att läsa den och jag förstod hur hon menade och kände igen mig. 


Hennes beskrivning:
Man skulle kunna säga att hela StarStable är som en tillflykt för mig, en plats där man kan få vara vem man vill och inte behöva påverkas av hur man är irl. Det finns många ställen på sso som jag gillar, men mitt absolut favoritställe är Bedrövade Dews Farm. Det är ett ställe där allt är lugnt och stilla, man får vara ifred utan att någon stör. Det händer då och då att man bara inte orkar med tjatet från alla eller råkar ut för något allmänt jobbigt i spelet och känner sig less, då är det som att jag dras till sådana ställen där ingen annan gillar att vara, som Bedrövade Dews Farm. Där är det som om allt släpper. Man står och tittar ut på utsikten, helt ensam. 

Grattis Josefine, du har fått en länk under "Bloggar jag läser"
Hälsa henne grattis i en kommentar på hennes blogg http://jorvikworld.blo.ggNu har 2 tävlingar varit igång här på Snowgaze.blogg.se och vi hoppas ni tycker om dom.

Denna veckan så handlar det om Veckans drömuppdatering där ni får komma på eran egna uppdatering som skulle göra spelet komplett för just er. Unikast och bästa kommentaren är den som kommer att vinna och få en länk under "Bloggar jag läser"

Det ni ska göra är att välja 3 saker ni gärna vill ska komma i en uppdatering, det måste vara något realistiskt som faktiskt kan ta och komma, sedan ska ni beskriva dessa tre olika sakerna så bra ni bara kan och få de som läser att förstå vad den innebär :)

Tänk noga och kom de det bästa och unikaste som DU vill ska komma i en uppdatering, men kom ihåg det kan bara komma 3 saker samtidigt!

Lycka till, tävlingen avslutas på Fredag och resultatet kommer upp på Lördag.

Redigerad bild till Anna

Igår fick jag ett sånt sug att redigera en bild så jag lånade en bild ifrån Annis och redigerade man, svans, ögon och hår på den. Gjorde även om tränset litegranna. Det kunde blivit bättre men eftersom jag hade besök så kunde jag inte lägga all energi på den, men hoppas du är nöjd Annis! :D

That eyes *-*

Rundtur på jorvik

Idag har jag hela dagen umgåtts med min kära vän Sabina så därför kallade jag Anna till undsättning för att gästblogga. hann inte blogga innan jag var tvungen att dra mig till stan om jag skulle hinna shoppa, haha. 

Vi avslutade dagen hemma hos mig framför mina 2 stationära datorer och spelade Star stable, fick visa henne till lite byar för att hon skulle kolla på häst för hon ville köpa en till häst, det slutade med att hon köpte det bruna varmblodet från fort pinta som fick namnet Airwhisper. Väldigt fin!
Tyvärr kan hon bara spela när hon är hemma hos mig då hon varken har internet eller en tillräckligt bra dator.

Danne i sin vinterhage


~Redigerad i Photoshop CS3 med Wacom bamboo ritplatta~

Till Mandas undsättning!

Hej på er! Det är Anna Waterdawn här och jag gästbloggar här idag, eftersom någon varit smart och glömt att blogga innan hon åkte hemifrån... Skäms Manda! För er som inte vet bedriver jag annawaterdawn.blogg.se, och har gjort det sedan februari 2013. ;) Här nedan har jag skrivit en liten idé, hoppas ni gillar den!
 
Någonting jag hade tyckt var bra att få till SSO är mer olika matalternativ till hästarna. Just nu har vi hö, äpplen, clementiner och morötter. Ja, morötterna kan vi ju ändå inte köpa i affär än... Ser faktiskt ingen mening alls med att morötterna ska vara så svåra att få tag i. Men de kanske vill att dom är lite "sällsynta".
 
Saker som hösilage, ensilage, knäckebröd och sockerbitar är olika saker som skulle kunna komma. Hösilaget och ensilaget skulle kunna vara som höt och morötterna ungefär. Knäckebröden och sockerbitarna blir som äpplen och clementiner, hästarna får hjärtan över sig när man ger det till dom. Varför inte havre, grund, mineraler också? Om man gav dom något av de skulle de kanske må ännu bättre, och inte få gula, orangea och röda ikoner så snabbt.
 
Hade iallafall uppskattat ifall SSO teamet införde detta, så jag kan ju alltid skicka in förslag om det! Vad tycker ni? Tycker ni vi borde ha fler matalternativ till hästarna eller vill ni ha det så som det är nu? Kommentera! :D
Hoppas ni gillade inlägget, och jag hoppas vi ses i framtiden! Tack för mig! :)

4 dagar för tidigt


Flera färger på arabiska fullbloden

De arabiska fullbloden som kom för lite mer än 2 veckor sedan har satt spår i mångas hjärtan, jag tror att de är en av de mest omtyckta raserna som finns på SSO. Deras steg gör sig fin i alla gångarter och fulgaloppen har bytt namn till fingaloppen när det är en arab man sitter på. 

Tyvärr så kom det bara 3 stycken araber i uppdateringen fast alla med riktigt fina färger, de flesta hade svårt för att bestämma sig för en och jag var en av de som köpte flera. Men jag tror att det kommer komma många fler färger eftersom att rasen är såpass populär, lite variation behövs ju alltid och det är lätt samma hästar som syns överallt när det bara finns 3 färger att välja på. Så jag tror de jobbar för att få till de kommande färgerna lika perfekt och att de sedan kommer överraska oss med flera fina araber i framtiden.

Jag hoppas på en helt kritvit då den vita som finns nu inte riktigt är tillräckligt "vit" i man o svans för mig. Vilka färger hoppas ni på?

Vackra Santos i sin nya outfit, puddingen! :D

Svårare med outfit till svart häst?

När jag köpte mina två ursnygga araber så trodde jag att det skulle vara svårt att klä Danne och lätt att klä Santos eftersom att Santos är svart. Men jag hade dock fel, jag har svart i nästan alla mina outfits för att de inte ska bli vitt på vitt (byxor och stövlar) som jag tycker är väldigt fult. Och eftersom Santos är så svart så passar han inte i att ha massa svart utrustning vilket gör det väldigt svårt att klä honom.

Jag kanske skulle passa mer på den vita araben, men jag älskar min svarta. Dock så kommer jag nog i framtiden ha alla araber som går.. ;)

De nya raketerna (MK)

Som jag skrev igår så kom det ju nya raketer som jag verkligen tyckte om, dock ville jag inte skriva allt för mycket om mina tankar eftersom att detta inlägg skulle skrivas när jag fått bilder i nattens mörker och stjärnornas klara ljus.

Raketerna som fanns på förra årets nyår fanns även detta år, men de tänker jag inte blogga om då de är "gamla". Men det kom ju dessa speciella MK raketer som var numrerade från 1 - 5, undrar vad MK kommer ifrån. Kanske något lite sneaky ? ;)

Från första början så föll jag för "MK5" som hade texten "Star Stable" i sig och var riktigt fin, men när jag väl smällde andra så tyckte jag den var lite tråkigare då den smäller en väldigt kort stund. Alla de nya raketerna smäller 2-3 gånger vilket är väldigt coolt (förutom MK5). Något som jag även gillade var att när man köpte raketerna så fick man 3 st vilket har ändrats från förra året, 2 sc eller 20 JS för 3 raketer är riktigt billigt och prisvärt. 
Färgerna på raketerna är riktigt bra gjorda, inte för mycket färg men ändå inte för lite utan helt lagom. Jag tycker verkligen teamet lyckades RIKTIGT bra med det. Man får verkligen en känsla av nyår med dessa och ett "glatt" nyår. Förra året samt på SSO's 2 års dag smällde jag knappt alls för att de var så tråkiga - men dessa är helt livfulla och har slösat några hundra JS bara igår ;)

Detaljer är något teamet har jobbat rejält med och det med att de smäller mer än 1 gång i olika färger på varje raket tycker jag är väldigt bra, det gör de roligare att smälla eftersom man får en längre upplevelse.
Alla har nog sin favorit och det har även jag. MK2 har tilltalat mig bäst med den guldiga färgen som den får första gången den smäller. Den verkligen lyser upp och "glittrar", det är så himla vackert!

Så ser ni mig smälla är det antagligen MK2 som jag kör med :D

Jag vill även i detta inlägget bara avsluta med att berätta att jag inte kan chatta om jag har gränssnittet av då jag inte kan ta tillbaka det ibland med ESC så ni ska inte ta illa upp, sedan så hinner jag inte svara ibland trots att jag gärna vill. Men säger ni "får jag gå med i WR" eller tjatar om WR så kommer jag inte svara alls, det är riktigt jobbigt för mig, hoppas ni har förståelse :)

Första videon med ny dator

Nu när jag har fått en ny dator så kan jag börja med mina videos igen vilket jag tycker är grymt kul, och jag hoppas ni också gillar det! Dock behöver jag lite hjälp från er med musikval till nästa, vilken är din favoritlåt och vad tror du skulle passa till en av mina videos? kommentera :D

Hoppas ni tycker om min första video på evigheter! 

Nu är det snart år 2014

Idag kom det fyrverkerier till star stable och det är verkligen superkul. Det kom även nyårsklänningar och nya raketer som inte funnits förut vilket var hela underbart!

Direkt när jag såg uppdateringen blev jag lite besviken för att det är superjobbigt med allt blinkande, men när jag loggade in så kändes det superbra, jag såg inget blinkade så jag antar att det plockats bort och de nya raketerna var ju helt underbara. Köpte alla Klänningar eftersom de bara finns en chans att köpa dom om man inte vill vänta ett år till, trots att vissa inte var min smak. Det känns som att det är ett bra sätt att fira in 2014!

Jag har nog inga riktiga löften inför 2014 men jag kommer sätta upp lite mål inför det kommande året.

Mina mål:
• Sätt skolan och jobb först men försök hålla igång bloggen intressant och aktiv
• Få fler besökare att hitta hit och nå högre statistik
• Håll bloggen fräsch och uppdaterad med nya saker

Det är typ det, jag vill ha en snygg och fräsch blogg så man inte tröttnar. det är lätt att snabbt tröttna på en design och därför vill jag lätt variera lite och lägga till nya unika saker. Jag vill ju även att statistiken ska öka och gå uppåt och att den ska stanna så. Har ni några mål? :D

Movie time

Eftersom att jag fick en ny dator igår så har jag och Danne vart iväg och filmat lite för att jag ska ge mig in på att göra en video igen. Den förra datorn filmade ju i riktigt dålig kvalité sista gången jag gjorde en riktig video så jag beslutade mig för att de inte var lönt att försöka igen, men nu är det bättre och jag är redo att försöka knapra ihop något litet. Ska även testa ett nytt program!

Bloggningen kan bli riktigt dålig idag med, men det är värt det hoppas jag ;)
Detta inlägg skulle publicerats tidigare, men blogg.se hade aldrig lagt upp det.. suck

En nattlig uteritt


Me got a new computaah

Det är såhär att idag har jag varit iväg och köpt en ny dator, och eftersom att den vägrar låta skärmen funka så kan jag inte blogga förens den är fixad, hoppas ni har förståelse för det!

Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL!


Mycket tid läggs på levling - för mycket

~Nu behöver jag skriva av mig lite hehe~

Nu får det faktiskt vara nog tycker jag, jag tycker verkligen SSO borde tänka om och göra det snabbare att levla. Alla har inte råd att köpa upp sina hästar till level 15 och det känns som man tvingas spela väldigt länge bara för att hinna levla och göra allt annat, det är inte kul längre.

När hästfunktionen kom så älskade jag att levla, för det var så kul att se hur hästarna steg i level. Dock så tröttnade jag snabbt och ville inte längre men man kände att man måste göra det. Sammanlagt lägger man runt 30 h på att levla upp en häst vilket är väldigt tråkigt, tänk om man istället bara kunde sänka det till 15 h, det skulle göra otrolig skillnad. De flesta spelarna går i skolan och har läxor med mera, de kanske inte lär sig säga nej till att hinna med allt på SSO bara för att göra en tråkig läxa och får sämre betyg. Och vem vill ha en level 1 häst i stallet, de är ju inte lika kul att rida runt på eftersom det går såpass segt.

Tid och pengar är de jag kopplar till SSO, men jag VILL inte sluta jag VILL INTE.. jag hoppas bara på en förbättring och förståelse från teamet. 

Uppesittar kväll idag!

Snart är det jul, bara några enstaka timmar kvar och det går saktare och saktare närmare tolvslaget.

Jag kommer att fira in julen med några väldigt nära vänner och vi kommer ha det väldigt mysigt och bara äta massa godsaker som tillhör julen och lyssna på julmusik, kan det bli bättre?
Efter tolvslaget kommer en liten överraskning till er upp här på bloggen och sedan så kommer bloggen vara still under dagen, det är trotts allt jul!

Imorgon nalkas det julklappar och mys med familjen, hoppas ni alla får en riktigt trevlig jul ni med, vad skulle eran största önskan av SSO vara?

Westernoutfit

Har sprungit runt över hela jorvik nu känns det som, för att inhandla en fin westernoutfit då jag tycker de är riktigt snygga. Jag och Santos kommer att försöka träna lite western med så inhandlade ett rött och ett brun/gult set, likadana fast att jag byter ut allt de gul/bruna, riktigt nöjd.
Vad tycker ni ? :D

Familjen Lightfield har fått besök

Precis som förra året vid denna tiden så har en av mina bra vänner kommit på besök, nämligen en ren vid namn Henry som jag bara kan träffa den tiden på året när Tomten är ute och jobbar. Henry är en väldigt gullig och snäll liten ren och vi träffades av en ren slump när han skadat sig förra året, nu är vi oskiljaktiga!

Tyvärr kommer han bara kunna stanna ett litet tag men han är en i familjen så ni måste ju få träffa honom :')

Blicka framåt ett år

Jag minns så väl när jag spelade för exakt ett år sedan, julen närmade sig och alla sprang runt och gjorde julens uppdrag och folk red runt med sina renar i steves paddock. Jag var en av de där nyfikna som red runt och frågade "Hur fick du en sån?" och var väldigt avundsjuk på att folk hade en ren. Under ett år har jag själv som person växt upp enormt, jag märker det själv. Jag kunde förra året fråga folk mer och inte försöka ta reda på saker själv vilket jag hellre gör idag, jag tycker inte det är kul att fråga en person om allting utan att ta reda på saker själv är mycket roligare.

Jag utvecklas tillsammans med spelet och det har utvecklats enormt sedan förra vintern. Massa nya bra funktioner, och nya saker har landat och det gör en väldigt nyfiken - hur ser det ut om ett år?!

Det kanske har kommit väldigt MÅNGA fina nya unika hästar, kanske har det kommit hagar eller man kanske kan leda sin häst. INGET är omöjligt och det är så himla spännande!

Jag lovar att jag om jag fortfarande spelar om ett år så ska jag plocka fram detta inlägget och lista ALLT jag kan komma på som har hänt sedan jag skrev detta, vilken grymt cool idé!

Busy day

Har haft besök av min syster som bor i småland och som jag bara träffar runt två gånger per år så bloggen har legat död, och nu firar jag Fjärde advent med WR så det är en upptagen dag ,men ska försöka göra lite inlägg ikväll!


Till mina fina♥


Veckans område

Under en vecka har nu "Veckans vän" varit öppen för anmälan, den lilla tävlingen är nu avslutad och jag har gått på den finaste kommentaren som jag tycker ni gav om era vänner, det var en kommentar som berörde mig extra mycket. Kommentaren skrevs av Matilda Rahm och löd

"Jag skulle vilja nominera min vän som är min allra godaste vän. Genom sin uppväxt kämpat med allt skolan, ridningen, kamratskap osv utan vetskap om att hon bar på en obotlig diagnos. Nu kämpar hon för att acceptera den och lära sig leva och hantera den. Men den psykiska påfrestningen har lett till ytterligare en diagnos som nu handlar om leva eller dö. Sakta har hon återhämtat sig och försöker att leva livet fullt ut och har valt att kämpa. Hon har byggt upp en blogg som enbart kretsar runt det hon brinner för, djuren. Hon har själv berättat att det är genom dom hon kan leva och känna lycka. För ett tag sedan ( jag tror ett halvår) hittade hon genom en annan kompis till star stabel. Till den världen brukar hon fly till när verkligheten blir för tung och jag vet att det tillsammans med djuren bär upp henne och får henne att kämpa ännu hårdare, mot sin sjukdom och mot sin diagnos. Det som också gör att jag vill nominera henne är att hon klagar aldrig och hon har så stor empati för andra att hon alltid sätter sig själv åt sidan. Hon är en god lyssnare och vill alla väl en såndär vän alla borde få ha <3"

Kommentaren skrevs till hennes kompis Elin Moondaughter som bloggar på bloggen djurkvinnan.blogg.no. Den kommer finnas i min länklista tills nästa lördag! 

Denna veckan handlar det om Veckans Område, där ska ni beskriva det bästa området ni gillar på Star Stable Online. Jag vill att ni skriver utförligt om varför just de området är din favorit för att ha större chans att vinna. Jag kommer välja den kommentaren som är mest välskriven och ger mest känsla.

Priset är precis som förra veckan en länk under "bloggar jag läser" samt en länk i inlägget där vinnaren presenteras. Har du ingen blogg så kan du skriva en kompis blogg som du vill ska få sin blogg länkad där! ;)

Ni får anmäla er tills på Fredag och på Lördag presenteras vinnaren. Lycka till.
Bild i repris

Mina tankar kring Hästön

När teamet första gången berättade om att de skulle komma en såkallad hästö till spelet så tror jag att jag som de flesta blev väldigt glad, det skulle aldrig finnas en gräns hur många hästar man kan köpa utan alla hästar man vill ha finns tillgängliga att köpa och man kan köpa dom om man har Star coins. Detta kommer både teamet och vi spelare tjäna på. Teamet kommer få fler som köper Star coins för att kunna köpa sina favorithästar och samtidigt slipper vi spelare slösa pengar genom att sälja häst efter häst.

Men jag tror det finns nackdelar med hästön också, tänk om man har runt 30 hästar - OMÖJLIGT att hinna rida alla och ha tid för alla. Många hästar kommer nog stå och glömmas bort på den lilla ön, vilket är väldigt tråkigt. Vi kommer även ha väldigt mycket jobb att levla - tänk vad många veckor totalt det blir i slutändan som vi lägger på levling. Jag hoppas att i samband med hästön kan det komma att de som skickas dit levlas upp men att de kanske går lite segare för att man ska vinna på att göra det själv. Ungefär 1 dag extra på varje level kanske? ;)

Jag hoppas även att det kommer kosta en liten slant att skicka dit hästen (10 sc låter rimligt) annars kommer folk skicka dit dom för att slippa fodra vilket är tråkigt. Man ska använda funktioner så som det är menat att användas! :D
 
 

It's all about fashion

Nu är det bara 3 dagar kvar till julafton, och det märks. All stress med att köpa julklappar och all mysig julmusik som susar i vinden, nu är det riktigt nära!

Ska försöka fjäska till mig en ny dator på mellandagsrean så jag kan börja göra videos igen.

Julen kommer jag att fira med min familj, för första gången sedan jag var riktigt liten ska HELA familjen fira tillsammans, jag är riktigt glad över det och jag hoppas inte det slutar i kaos. Ska fira hemma hos min mamma och bara njuta hela dagen, hur har ni planerat eran julafton? :D
Idag kommer jag och Danne rida runt i denna outfiten, jag tycker han passar otroligt bra i den och jag tycker den matchar perfekt. 

Jag äger min drömhäst på SSO

Detta inlägget ovanför skrevs 12 dagar efter att denna bloggen skapades, den 24 januari 2013. 
Jag har länge suktat efter att få äga en brun häst med vit man, det var just det jag längtade efter när hästfunktionen skulle komma. 

När palominon kom så uppfylldes faktiskt min önskan att få äga den vackra bruna hästen med vita manen, för det är faktiskt en brun nyans trots att färgen heter Palomino och den har allt jag letat efter. Så jag kan checka av från listan att äga min drömhäst! 

Hur ser din drömhäst ut? ^w^
~ Copyright by me ~ 

Water Roses ♥

Denna fina videon gjorde underbara Claudia Winternight om Water Roses, älskar den och den är så perfekt gjord. Love♥

Redigerat Arabman på Danne

Eftersom att jag och Anna var ute på en ridtur tidigare idag så fick jag många fina och bra bilder på Danne. Jag bestämde mig för att redigera Dannes man mer mot Arab hållet vilket betyder att deras man börjar lite längre bak än vanliga hästars, den är även ganska tunn och vacker. 


Blev själv väldigt nöjd och tycker jag bara blir bättre och bättre, snart kanske man ska börja med att lägga till lite mer finare utrustning och kläder, huum ;)

~Blev mindre nöjd med svansen~

Om 23 dagar blir bloggen 1 år

Om ca. 23 dagar så blir denna bloggen ett helt år - jag trodde ALDRIG att jag skulle behålla den så länge och kommit så långt som jag faktiskt har gjort. Under mitt år har jag träffat flera underbara personer och haft både fram och motgångar. 

Bloggens rekord ligger på hela 722 unika och bloggen har blivit en av SSO's största - jag är sjukt tacksam över det och det är tack vare er som jag kommit såhär långt. Ni har byggt upp vägen för mig.

Så tacktacktack och jag hoppas vi kan fira bloggen på ett bra sätt tillsammans. Den 12 januari woop! :D
 

Mina 10 hästar

Såhär ser det ut i mitt stall just nu, 10 hästar som delar på 3 boxar. Jag tycker de ser bra ut trots att de är ganska trångt. Känns lite jobbigt att jag även har 10 hästar nu och inte kan köpa någon mer förens hästön men det ända jag vill ha är ARABER är helt totally inlove så just nu klarar jag mig. Blir mycket bilder på mina araber i framtiden hehehhee 

Jag funderar på att lägga upp egna kategorierna för hästarna under headern så ni lätt hittar vilka jag har och vem som är vem och kanske ni vill läsa om någon speciell eller så, vad tycker ni? :D

Miljöträning för Danne och Totte

Jag och Anna har inte riktigt hunnit att ta ut hästarna runt om i Jorvik för att låta dom se den nya miljön, det finns väldigt mycket varken Danne eller Santos har fått se då dom mest varit i sina hagar och tränats i paddock o ridhus hos Gunilla. Jag själv vill att de ska ha chans att få komma ut och träna i skog och allt möjligt för att få en variation i vardagen och Anna har samma tanke.

Jag och Anna tog iallafall tag i att visa Danne och hennes arab Totte runt i Skördebygden som är deras hem. Danne som är väldigt framåt och glad samtidigt som han är väldigt orädd och snäll så fick han gå först det mesta av tiden, Totte är väldigt het i temperamentet och väldigt nervös. Det gick bra och trots att Totte försökte massor så funkade dom tillsammans och han höll sig vid Danne. En flicka i stallet följde med och fotade deras första ridtur eftersom vi gärna vill ha det som ett minne med dom, så det blir ganska många bilder att visa upp!

Vi hoppade faktiskt en stock som hade fallit ner när vi kom in i gröndal, det kändes som att det skulle funka för båda hästarna och Danne är ju väldigt duktig i hoppning. Det gick som planerat och båda hästarna flög över precis som att det inte var några problem alls så det kändes väldigt bra.

Ni får gärna sprida inlägget under vidare eftersom det fick väldigt bra respons och många vill att det ska spridas och de skulle väl vara bra att de kommer ut men bara om ni skriver att det kommer härifrån! :)

Vi borde alla kämpa emot mobbningen

Jag tror alla någon gång har känt den där känslan av att ingen tycker om en, en känsla som skär in sig i hjärtat och man känner sig så himla ensam. Det finns faktiskt många som känner så dag ut och dag in och dom kanske inget hellre vill än att ha en vän.

Star stable ska vara en trygg plats för att kunna upptäcka, träffa nya vänner och bara ha kul, men dag ut och dag in så ser man hur folk trycks ner i den globala chatten och även folk som skriver hemska saker som att de ska ta sitt liv. Det är då man tänker på hur bra Stallchatten var - för er som inte spelat så länge så var det ungefär som global men man kunde bara läsa och skriva när man befann sig vid ett stall. Det finns de som försöker stoppa kränkningarna i chatten och vissa som bara ignorerade det - något jag även märkte idag.

Min vän Emelie Silverhaven var lite busig och kände för att busa lite i global, så hon skulle på ett inte allt för elakt sätt skriva att min blogg är dålig och allt sånt, vi tyckte bara detta var kul för att vi skulle få se vilka reaktioner de blev. Att hon tryckte ner det jag gör är en sort mobbning. Hade jag inte känt henne kanske jag blivit riktigt sårad av att höra det. 2 till 4 stycken sa emot och resten chattade på som vanligt, jag hade hoppats på mer reaktion. Tillslut fick vi ju säga till att det inte var på allvar eftersom att de som såg det kunde ta illa vid sig med, det är väldigt möjligt. Men dessa som försökte säga ifrån de skulle jag bara vilja krama om och berätta hur stolt jag är - det är precis exakt så man ska göra!

Två av mina medlemmar har idag råkat ut för att en tjej skrivit illa om dom i global och även kallat dom ett väldigt fult ord, pågrund av unga läsare skriver jag inte ut det här. Ska det verkligen vara såhär? Mår man bättre av att trycka ner andra? När jag började spela fanns inget sånthär men det blir bara värre och värre nu, jag mår själv dåligt över hur vissa blir behandlade i spelet. Vi behöver verkligen att SSO sätter in några som kan hålla koll på chatten så mycket som möjligt.. anmäla går alldeles för långsamt och hur ska dom hinna med. Det är väl bättre om några har tillgång till chatthistorik 2 timmar bakåt ungefär och så kan man vända sig till dom och de kan stänga av eller ge varningar direkt. 

Tillsammans kan vi stoppa denna mobbningen - våga säga ifrån och stötta de utsatta!

Utsläpp för fotografering

Jag och Lily tog ut våra araber till hagen för att fotografera dom lite eftersom att vi vill ha lite bilder på dom som nya för att sedan även kunna jämnföra när vi haft dom och tränat en längre tid.

Vi drog till sommarhagen vid de glömda hedarna och släppte dom i en stor sommarhage som vi har där och lät dom springa runt och busa. Lily äger faktiskt Santos bror som jag fick reda på idag, vi märkte att de var ganska lika av sig och accepterade varandra direkt trots att dom inte brukar de mot de andra hästarna så vi kollade upp föräldrarna, kul va? :D

Danne och Santos höll sig nära varandra hela tiden och även Silvertornado kom in i deras lilla gäng snabbt!
Starstables finaste gjorda hästar♥ (Tack fina esset för hjälpen)

Fick förresten släppa ut Santos knoppar igen, han blev väldigt öm och fick ont så vi ska kolla upp med en vetrinär. Vill gärna kunna ha honom knoppad på tävlingar iallafall!

Analysering : En magisk julnatt

Idag känner jag att jag faktiskt kan skriva om detta uppdraget eftersom att säkert dom flesta redan har gjort det!

Igår kom det ett helt nytt uppdrag till Jorvik som även kallas " En magisk julnatt ". I det uppdraget så får man i uppdrag att lämna paket genom skorstenar i hela jarlaheim då tomten är upptagen med att göra klart annat inför julen. Jag hade faktiskt hört ryktas om denna uppdraget innan det kom ut då det var en tjej på en annan server som "råkat" öppna filen och kunna läsa vad tomten säger. 

bild från slädturen
Jag hade själv hoppats på att det var så att man själv fick styra släden men så låg det inte riktigt till men det var säkert bättre och lättare för oss spelare. Man åker en runda runt i jarlaheim och ska trycka på varenda Skorsten man ser för att slänga ner julklapparna. För min del var det kul första gången men det var samtidigt lite långtråkigt faktiskt, men ett bra juluppdrag. Redan första dagen blev det buggat för mig eftersom jag klickade på alla jag såg men bara fick 34/35 och var tvungen att relogga och göra om helt för att få börja på 0 och ha möjlighet att få det sista vilket var lite tråkigt. Det löste sig när jag klickade på även de skorstenar som inte hade grön pil! :)

Vad tycker jag annars om uppdraget, det var lite unikt och roligt men jag önskar det fanns flera olika rundor då det nog hade varit lite roligare då. Men verkligen en supersmart idé av teamet och det finns nog inget att klaga på faktiskt. Klart det finns mindre bra saker som jag nämnt uppe men det är inget jag vill klaga på då INGET är perfekt. Tummen upp ♥

Ny header uppe!

Idag har jag äntligen haft tid till att fixa ihop en bättre header och till Dannes ära fick även han vara med denna gången. Snow är nästan ett måste att ha med så såhär fick den bli, vad tycker ni?:')

Missa inte - sista dagen!


Pumpor mitt i vintern?

Jag kom och tänka på en sak när jag fick logga in på mitt konto efter att Alicia varit och röjt och ridit Santos, hon hade loggat ut vid dessa pumporna och det fick mig att tänka på att dom växer och är fina mitt i vintern.. inte kan väl pumpor växa när marken är fryst och det är kyligt ute.

När snön kom så fixade teamet så det inte fanns några vackra blommor kvar, eftersom att de inte överlever vintern. Men dom lät pumporna stanna. Snön omringar dom och dom ser inte ut att bry sig alls om det utan ser ut att trivas bra med det, de är ju faktiskt vanliga växter som lever. Kanske inte i ett spel men teamet verkar ju vilja ha det ganska verklighets troget med tanke på alla växter som är borta och allt annat. Så då tycker jag att dessa med ska försvinna under vintern! :D

Jag kunde inte låta bli att skriva om detta trots att det inte är något "viktigt" eller kanske roligt att läsa, eller ;)

Knoppat Santos

Min nya dressyrstjärna har fått ett riktigt dressyrutséende nu! :D

Ett byte som slutade oväntat

Min egna lilla Santos fick jag ett erbjudande på av en väldigt härlig kvinna som bor i närheten av Goldspurs gård som tränar hästar på hög nivå. Hon hade sett oss träna och visste direkt att han skulle vara en häst för henne och att han hade det lilla extra, hon erbjöd mig att komma till hennes gård för eventuellt göra ett byte. 

När jag kom till gården så visade hon med ett leende en av hennes Svarta vackra araber, underligt nog var han också döpt till Santos (Spacestone) precis som min, det var en väldigt känd häst för flera år sedan som båda var döpta efter. Hon tog ut Araben i en hage för att låta mig se lite bättre på hur han rör sig. Han var väldigt busig och härlig och ville visa upp sig samtidigt som han flera gånger gick fram till mig och ville gosa - jag blev helt såld på honom och bytet skulle göras. 

När bytet skulle ske och jag lämnat av min Andalusier hos Gunilla för att plocka hem Araben så såg jag en liten hingst sticka fram sin lilla mule för att hälsa, Gunilla berättade om honom o Santos som hade varit tillsammans sedan de föddes, tyvärr så klarade hon inte av att behålla dom och det var svårt att hitta någon som ville ha båda så hon hade gett upp hoppet om att låta dom få flytta tillsammans. Jag blev lite ledsen av det men började ta ut Santos för att åka hemåt när jag ser blicken i Palominoarabens ögon, jag kunde inte ta hans bästa vän ifrån honom så jag bad iallafall om att få titta på honom i hagen. Gunilla tog ut honom och berättade att hans namn var Danne (daydancer). Han rörde sig fint och gav mig också den varma känslan i hjärtat så jag bestämde mig för att köpa honom.  
Jag fick hjälp att lasta in dom båda och det känns som ett bra köp!

Daydancer (Danne)                                      Spacestone (Santos)
Ålder: 8 år                                                   Ålder: 8 år
Färg: Palomino                                              Färg: Svart
Ras: Arabiskt Fullblod                                     Ras: Arabiskt Fullblod
Temperament: Busig, Pigg                             Temperament: Kärleksfull, Lugn
Inriktning: Hoppning                                      Inriktning: Dressyr

Find the words med WR

Har hållt i en aktivitet för de bästa sedan klockan 16:45, ungefär 50 minuter höll den på och vi körde "Find the words" som var något helt nytt för mig att hålla, men det var superkul! Det var skapat med idén från "Så ska det låta" när dom får olika bokstäver som ska bilda en låttitel. När dom fått fram titeln så skulle dom Tuta och ge mig deras svar. 

Dom skötte sig bra och alla tyckte det var superkul och jag har nog aldrig känt deras nervositet så tydligt. Man visste ju aldrig när den första skulle skriva TUT och ge rätta svaret, dom kände nog sig väldigt stressade! ;)

Vinnarna blev Bella Eastfield och Alicia Starnight som samlade på sig hela 7 poäng av 18 möjliga! Grattis till er :)

Ny outfit - Red is the colour of a Rose

När gårdagens outfit skapats så fick jag en helt ny idé till en helt ny outfit som jag tycker skulle vara väldigt unik. Sedan Skördebygden öppnade så har denna sadeln funnits men jag har inte sett alls många som faktiskt använt den så när jag fått tre varningar om max JS så hamnade den i mitt lilla stall. Jag tycker den är väldigt fin och jag ÄLSKAR rött och jag tycker brunt är vackert på utrustning. 

Outfiten var baserad på den blåa men att byta ut de svarta till brunt och resultatet blev inte mindre än:
Tycker inte svarta byxor matchade superbra så det fick bli bruna byxor trots att det inte är samma nyans, men allt kan inte alltid vara samma färg - det kan bli fint ändå. Bry dig inte om vad andra tycker om de du bär - var dig själv!

btw snus, kolla näsborrarna ;)

Varning - gör inte uppdraget "Sticka strumpor"

Idag är det ett nytt dagligt uppdrag där man ska sticka strumpor. Men uppdraget går inte att göra. Om du ställer dig och stickar som jag gör på bilden och stapeln fylls upp helt så får man FATAL. Uppdraget måste fixas av teamet och tills dess GÖR DE INTE! 

Sneak Peak - Araber

Alla hade redan förstått på den förra bilden att det är araber som kommer och nu har SSO bekräftat detta och lagt upp ännu en bild på Facebook.
Denna gången får man se en vit arab och dess unika ansikte. Man kan även se att svansen är uppåt vilket är väldigt speciellt för Araber.Ögonen är stora och vackra och den är väldigt unik om man jämnför med de andra hästarna. Så imorgon har vi något att se fram emot! :D

Here I Am This Is Me


Finally - hårt slit lönar sig gott

Att tvinga sig att levla ändras till något gott när man äntligen får upp den där skylten att en häst har gått upp i lelev och man vet att nu är hästen level 15 och behöver aldrig mer levla den. Den känslan när man vet att man är en häst närmare att slippa levla helt, det är så himla otroligt hur skön den är!

Tellus blev iallafall level 15 idag och juag är så himla stolt över mig själv, nu har jag bara två hästar kvar. Dock så kommer antagligen araber på onsdag så då blir det tre igen men nu blickar vi inte ditåt. Grattis till Tellus som nu officiellt kan tävlas! :D

Dagens outfit - Black blue and white

När jag fick denna toppen ifrån jultomten så visste jag direkt att denna sadeln skulle matcha - det svåra var att få till outfiten snyggt utan att det skulle bli för mycket av något. Jag tycker dock att jag lyckades bra och jag tycker väldigt mycket om outfiten ^w^
 

Kadrilj med Water roses


Sankta lucia

Nu vaken och glädjens Lucia är här

och natten mot morgonen vänder

De skimrande ljusen i kronan hon bär

och hoppet i hjärtat hon tänder

Välkommen, du midvinterns strålande mö,

du tröstande budbärarinna!

Se livet som höljes av frost och av snö

Skall seger ånyo dock vinna.

Välkommen, välkommen på nytt i vårt hus,

du ljusbrud som natten betvingar

och tänder i mörkret en strimma av ljus

och hoppet och glädjen oss bringar!


Ikväll kör vi!

Jag och Jenny som kommer att gå först ikväll bestämde oss för att öva lite innan tredje advent aktiviteten. Det givk super och vi klarade det felfritt vilket kändes väldigt bra, så nu är vi redo för ikväll!

Klockan 18:30 visar vi upp i ridhusets dressyr del! :D
 

Överraskad till 100%

Klockan 20:30 höll jag en aktivitet för min klubb, det var riktigt härligt och roligt och jag visste inte vad som väntade. Efter aktivitetern berättade dom att dom ville bergsklättra i firgrove så bestämde dom att alla skulla rida dit och mötas vid "pannkakshuset i FG" då anna så gärna ville kolla på Lassie hennes gamla häst först. Jag tyckte det var lite konstigt att dom inte fick följa med och kolla men jag anade ingenting.

När Anna "kollat klart" och gjort allt sitt fuffens för att distrahera mig så red vi bort till alla de andra och jag bombas av "GRATTIS" och sång och alla möjliga fina ord, dom hade planerat en överrasknings fest för mig :')

Jag satt helt berörd och chockad bakom skärmen och säkert såg jag ut som en tomat med, detta är nog det finaste jag varit med om på Star Stable för att vara helt ärlig, sjukt hur dom verkligen lagt tid och planerat utan att jag lyckats komma på dom. Även Annas fula knep borde ha avslöjat dom  "varför har den hästen gråa ögon men inte dom andra" ja, hon tappade mig nästan så något fick hon komma med ;)

Vi skulle även leka lite "Apelsin" som Britney(?) döpt den till, andra skulle kalla den Gissa låten men, vi är vi :D
Efter det så sa Claudia att Emlan hade ett tal, och jag blev väldigt berörd. Fotade hela så ni får det här:

Tack så mycket WR och Emelie Silverhaven - Jag älskar er otroligt och det var absolut det finaste jag någonsin vart med om här med SSO. Älskar er alla ENORMT ♥

Fick även en present från hela WR..
Tack så hemskt mycket! Och Myra du är begåvad *-*

Min favoritponny

På den senaste tiden har jag öppnat upp ögonen för en väldigt gullig varelse som finns på Star Stable.
Det är faktiskt rätt chockerande då det är en PONNY. Jag själv har sagt att jag absolut inte vill ha en ponny det är för sega för min smak. men sedan jag såg Rainbow Dragons kadrilj där dom bara har ponnys så vill jag ha en bara för söthetens skull - så när hästön kommer kanske den landar i mitt hemstall ;)
Det finns dock saker jag ogillar, färgen skulle tonats mer på benen och lite så annars så är den supergullig! :D

Right now!


Nu ska vi heja på Lily när hon tävlar, heja heja!

Uteritt med min klump♥


Såhär såg jag och Goliat ut idag när vi tog oss en tur ut i skördebygden för att utförska den nya snön - det är den första han fått se då han bodde i ett varmt land innan han kom till Jorvik! 

Han tog snön bra men han hoppade till lite ibland när man gick där det var lite djupare snö eftersom att det även är lite kallare och det var en liten chock för honom. Vi red vid Goldspurs gård och sedan tillbaka mot stallet så han fick röra på sig. Goliat har fått stå ganska mycket nu när Tellus tränas för fullt vilket han inte gillar, han är väldigt bossig och vill ha mig för sig själv, vi har ju även klickat så himla bra tillsammans! 

Jag har även funderat på att klippa hans man då den blivit så svår att reda ut och den tovar sig, isåfall skulle han få liknande frisyr som Evening (lilys häst), han kommer bli mer hingstig men han ser ju gullig ut i sin långa. Vad tycker ni?

Veckans vän

Denna veckan och faktiskt den första veckan vi startar dessa små minitävlingarna på min blogg så handlar det om att man ska nominera sin bästa vän. När ni nominerar måste ni skriva och berätta om din vän och VARFÖR just din vän borde vinna, vad gör henne eller honom så speciell.

Ett exempel:
"Jag skulle vilja nominera Lily Rainstorm. Hon är väldigt speciell för mig och har alltid funnits där och stöttat mig i mina svåra stunder jag haft.. alltid fått mig upp till toppen igen. Jag tycker hon förtjänar detta pris eftersom hon är en sån medmänniska och alltid ställer upp för sina vänner"

Tävlingen kommer hålla på tills nästa vecka men man kan bara anmäla sig tills på fredag. 

Priset går till den bästa vännen om hon eller han har någon blogg - en länk under "bloggar jag läser". Lycka till!

Vackra Paddockön!

Paddockön var en av de mest spännande platserna innan Skördebygdens portar öppnades upp tycker jag. Det lät så annorlunda i typen, jag trodde den skulle vara full med massa vackra stora och små paddockar - men de gjorde nog dom flesta. 

Den lilla ön som så fint kallades paddockön levde dock inte upp till just dom förväntningarna utan istället var den en liten mysig ö med en stor vacker paddock, barn, köpstall och massa mer, riktigt fint var det iallafall och paddocken där blev väldigt välbesökt. Namnet luras lite men jag tror jag vet varför den heter just det - paddocken är verkligen superfin och utsikten är underbar. Om jag skulle behöva välja ett favoritställe i SB så skulle det nog faktiskt bli Paddockön. 

Hela skördebygden är dock helt underbar, allt är så vackert och nu när snön landat så känns det mycket bättre att rida runt även där denna tiden på året. Ska bli spännande att få se den andra sidan - but no hurry! ;D
Så himla gosiiiiigt

That's history - Lev i nuet !

Jag vill börja med att tacka för alla era gratulationer igår, hade världens bästa födelsedag med hela familjen. Vet inte om jag ska dra hela dagen här så de får räcka så, tack tack tack!

Ord som man ofta får höra är "jag saknar ...." och ja det är klart man kan sakna massor och vilja berätta det, det gör även jag. Men jag tycker man ska försöka leva i nuet och försöka att inte blicka tillbaka, man blir lätt blind på vad man har och vill ha de gamla tillbaka. jag har vart med om folk som lämnat WR för att de kanske vill testa en annan klubb, men sedan skrivit att dom vill tillbaka för att dom inte insåg var dom hade.

Tänk på det - Ni har saker som inget kan ersätta, är ni redo att chansa o lämna det för att KANSKE lyckas få något bättre? ;)
Tänkte även ge en åsikt om snön - helt super duper mega fin. Hade dock hoppats på tjockare snö och att det skulle "skvätta" när man galopperade i den. Det hade varit helt underbart. Jag vet hur mycket jobb dom lägger ner så jag tänker inte klaga - good work peepz! :D

Bloggfridag

Idag blir jag 17 år gammal och det ska firas, så bloggen ligger lågt idag! 

Införskaffa "veckans"

När jag hade "ni bestämmer rubriken" så fick jag ett väldigt bra tips av WR's egna kladdkaka, hon kom på idén om att ha små tävlingar varje vecka. Hon skrev såhär

"*Veckans ---- 
Ha små tävlingar, t.ex: Den här veckan lottar vi ut "Veckans vän". Så får man nominera en vän, med motivering, och den som vinner kanske vinner en länk, bild eller what so ever :) "

Detta tyckte jag var en super rolig idé för er läsare. Vinnaren (den nominerade) får en länk under "bloggar jag läser" i en vecka tills det blir en ny vinnare, vinnaren presenteras i samma inlägg som den nya tävlingen kommer upp. Tänkte lägga detta från Lördag till Lördag isåfall då det är så mycket med klubben på Söndagar.

Vad tycker ni? Kommentera!

Winter wonderland


Lilys blogg har problem

Hej allihop, Lily Rainstorm som skriver här. Jag blev erbjuden av Manda att gå in och skriva ett inlägg eftersom min blogg har lite problem nu och jag vill meddela mina läsare vad som hänt. Dessutom är det många som frågar och kanske är ni några av dem så jag meddelar er via detta sätt eftersom min egen blogg går inte. Tack snälla fina Manda för detta! <3
 
Det är i alla fall så att min blogg (starstableworld.se) går helt plötsligt inte att gå in på. Det står bara att
"*webbläsare* kan inte hitta bloggen starstableworld.se"
Det har aldrig hänt förut, och jag har inte gjort ett dugg. Det började nu på eftermiddagen och jag har ingen blekaste aning om vad som hänt. Jag har mailat blogg.se och hoppas att de svarar snart för jag vill verkligen kunna blogga..såklart :S
 
Så nu ni som undrar, nu vet ni svaret! Jag hoppas den ska gå tillbaka till normal så snabbt jag får hjälp. Men annars, god jul på er :D
 
 

Årets första snö

Collin har alltid varit den som blir mest "uppspelt" över nya händelser av alla mina hästar vilket han verkligen visade idag, han skulle hoppa stoa skutt och stegra sig bara för att snön har landat. Han tyckte den vart superrolig att busa i trots att han märkte av att det var halt på vissa ställen, bushäst.

Nu ska jag och Snow ut på fotografering till en ny header - riktig vinterheader! :D
Jag vart verkligen inte beredd på detta skutt, nära avramling haha! :D

lets play some ball

Snabb redigering ;)

Sälja färdiglevlade hästar

Jag vill börja med att säga - ni som ORKAR levla varje dag och levla upp alla era hästar ni är helt amazing, det tar väldigt mycket tid och är väldigt jobbigt. Jag ser upp till er!

En häst tar runt 20 dagar att levla upp om man levlar varje dag, det är enormt mycket tid som vi faktiskt lägger på en speciell häst. Sedan om man säljer den hästen så blir det mesta onödig tid man lagt på det, vilket man inte tänker på just när man gör det. Men jag har själv sålt vissa level 15 hästar och det var inte förens då jag insåg att jag slösat minst 21 timmar i mitt liv utan att tjäna något. 21 TIMMAR där jag hade kunnat göra något roligare, det krävs mycket tid på detta spel.

Därför tycker jag verkligen hästön är en superbra idé då man aldrig kommer behöva sälja en häst, man kan bara skicka iväg den tills man fått upp suget efter just den hästen igen, då kan man ju bara hämta hem den igen. Star stable teamet vet att dom både kommer hjälpa oss med att inte slösa våra SC genom att sälja en häst samtidigt som dom kommer tjäna pengar på det då vi kan köpa ALLA hästar vi någonsin vill ha. 

Tummen upp för spelteamet!
BTW, du som har försökt komma åt mitt konto genom att maila support om att du "glömt lösen" samt skickat "glömt lösenord" mail genom hemsidan kan ge upp nu, har bytt mail på mitt konto och pratat med support om detta. :)

Redigerat till Emlan

Satt uppe med denna bilden sent igårkväll och redigerade till Emlan, det känns som att jag blir bättre och bättre och jag vill fortsätta öva, man vill utvecklas och tränar man inte så utvecklas man inte utan man kan tappa och bli sämre.

Här har ni resultatet:

Såhär såg det ut när jag började med att rita man & svans

Skillnad? ;)

Jorvik stallet - bor du kvar?

När skördebygden öppnade så flyttade säkert runt 90% av alla spelarna dit, det var nytt och det var vackert där, ett riktigt vackert ställe där allt man kunde tänka sig fanns. Men nu när det börjar bli "gammalt" och inte lika intressant längre så börjar många att planera att flytta tillbaka till Silverglade - jag är en av dom.

Jag känner att jag saknar silverglade och det är väldigt långt att ringa överallt känns det som, så att flytta mer centralt igen skulle kännas väldigt bra. Det jag inte vill flytta ifrån är alla glada djur och de stora ridbanorna som man har tillgång till. SB är mer levande trots att det är lite "utanför".

Har du tankar på att flytta tillbaka till Silverglade? eller har du kanske flyttat tillbaka, berätta för mig! 

Beundrad med fiskeklubben i silverglade

Äntligen säger jag bara, ÄNTLIGEN!

Nu är jag efter flera månader beundrad med fisket i silverglade och det känns så himla bra, bara skördebygden kvar men där kan jag bli beundrad idag, eller imorgon - dock vill jag inte då jag blir level 15 isåfall.. Jag vill vara level 14 ett litet tag till känner jag.

Nu kommer jag bara fiska om jag har pengarkris i framtiden, så himla skönt ;'D

Lär känna mig

Följ mig på instagram @Amandalightfield och kommentera frågor om mig IRL på den senaste bilden, jag vill att ni ska lära känna mig bakom skärmen mer.. Ta chansen!

Ny outfit - Beuty heaven

Tomten ger oss väldigt fina saker så varför inte ta och använda dom också, invigde min ganska nya mössa!
Tycker den blev vacker och den värmer väldigt bra nu i kylan!

Dagens fråga - julen är nära


Vart försvann snön?

Snön kom till jorvik i slutet av november förra året men har fortfarande inte landat på Jorvik för detta året, det blir en lång höst och lång väntan på att snön ska ligga på marken. Det är inte förens den har landat som man kan kalla det riktig vinter och verkligen få en riktig julkänsla, håller ni med?

Jag kommer sakna alla vackra sommarbilder men nu vill jag ha vackra vinterbilder! :D

Watch out, I'm back


Svart eller platinablont hår

Nu bestämmer NI hur jag ska se ut, vilken är den manda ni vill ha utseéndemässigt ;)

Den 12 december 2013

Denna dagen(torsdag) kommer vara ganska speciell, för mig iallafall. Denna dagen vill jag inte spendera framför datorn eller känna mig tvungen till någonting. Jag vill bara njuta av att jag blivit ett år äldre, och ja det är min Födelsedag! :D

Så jag förvarnar redan idag att på Torsdag den 12 kommer bloggen ligga lågt då jag tänker fira mig själv och bara njuta av min första dag som 17 åring. 

Jag har inte hunnit spela idag så idag var bloggen låg med, ska in nu och göra julens uppdrag!

Den nylanserade bilden

Igår publicerade som sagt Star Stable online bilden under, och jag har lite funderingar kring den att skriva ut.
Alla lägger ju märke till hästen på bilden, hur dens form är och hur annolunda och vacker den ser ut att vara, en Arab med andra ord. Det har varit klart länge att just den rasen ska komma till spelet så det är 100% att det är just det på denna bilden, och det är det SSO vill att man lägger fokus på.

Tittar man dock där SSO försökt "undvika tittande" alltså bakom transporten så är det ingen miljö vi känner igen, det ser ut som att det är helt öppet och har en transport för att köra dit Hästar - precis som att dom har lovat en Ö för en där man kan släppa sina hästar "Hästön", jag tror just detta ska visa både hästen OCH ge oss en hint att hästön faktiskt kommer till spelet antagligen samtidigt som araberna - för då kan alla köpa sin alldeles egna arab! :D 

Detta kom på min tanke redan igår & det värsta var att jag drömde om att det hände med, Juli var den som skulle visa allt nytt medans alla andra satt och kollade på, haha. Så kan man med göra :D

Vad tror ni? kan det vara så att dom kommer samtidigt eller är det bara hästen som kommer? ;)

Från Starstables instagram


"Här är en liten smygtitt på något som kommer till jorvik precis innan julafton, kan du gissa vad det är?"

Inlägg nummer 1288

Det är så vanligt med "dagens Outfit" som rubrik så fick bli en liten annorlunda ;)
Såhär ser jag ut idag, inviger mina nya byxor från tomten! 

Tips på hur man gör en design

Det finns väldigt många spelare som ber om hjälp av kunniga att hjälpa dom att göra designer, självklart förstår jag varför dom gör det men jag tycker att man ska försöka sig fram och lära sig själv istället för att behöva be om hjälp hela tiden, att fråga kunniga hur man kanske gör någon speciell grej så personen kan förklara är en bra idé, men man ska göra allt man kan själv.

Google har hjälpt mig väldigt mycket genom tiden då jag skulle lära upp mig, sedan har jag och Lily hjälpts åt med våra senaste designer om det uppstod problem. 

Om du vill ändra färgen på rubriker och inte ver hur man gör så kan man googla "ändra färg på rubriker på blogg.se" och likadant med andra saker, testa dig fram och leta upp på internet. Den sidan som hjälpt mig mycket har varit Designadinblogg.se och även andra sidor jag hittat via google men inte som jag minns namnet på. Börja med lite enklare designer och sedan sätt dig och verkligen kämpa med en design och försök få till unika saker genom att prova dig fram, en unik design går inte på 1 - 5 timmar utan det tar väldigt lång tid, men ska du bara göra mer grundligt (bakgrund, header, ändra färger) så tar det inte lika lång tid, men det kan även också vara problematiskt. 

Alla förstår inte i början - men alla kan lära sig genom att testa sig fram.

You you and you


Kommer inte filma mer med Kim

Jag har fått kommentarer angående detta och nej det är sant - jag kommer inte filma mer med Kim.

Det är av en privat andledning som jag har tagit detta beslutet och helt enkelt för att jag inte vill längre, det var väldigt kul till en början. Tack till er som gett mig fina kommentarer angående avsnitten och varit helt underbara, jag tackar även Kim för tiden jag var med!

Ni är helt amazing - men nu är det bloggen som gäller och jag hoppas det räcker ;)

Bild i repris

Dagens outfit

Nej självklart stämmer inte det att detta är dagens outfit, det är faktiskt sakerna jag fick av tomten idag när jag gav honom mina 4 önskningar, det är faktiskt den bästa dagen idag då jag alltid fått något jag hatat tidigare men allt idag var helt okej och jag ÄLSKAR jackan totalt! :D

Vad fick ni av tomten idag? ;)

I'll get you


Latmaskar (Lily Rainstorm med)

På bilden ovanför har ni ett exempel på en väldigt lat SSO spelare, Cornelia Silverknight. ;)

Jag har vart med om många och däribland mig själv som är väldigt lata och inte ens "orkar" rida från en by till en annan, och det blir bara värre med tiden. Jag undrar vad det är som sprids, kanske en "orkar inte" virus. Nä jag vet inte men jag minns att jag inte var såhär lat för ett år sedan iallafall när videon under gjordes, ojoj minnen! 

På denna tiden spelade jag via min Laptop med posteffekter på 8D

Idag så tvingade jag Cornelia att hon skulle orka rida från rishuset till fiskebyn och jag följde med, vilket är en bra början till att återvänta och bli "olat" haha! ;)

Tellus, my black beauty♥


Tips för att liva upp December

Under december varje år så öppnas en sida och radio som heter www.julradio.se, en seriös radiostation där dom bara spelar julens bästa musik. Man kan chatta på sidan, maila till studion och hälsa & önska låt och även finns det tillfälle att ringa in för detta. Jag själv har varit en trogen lyssnare sedan december 2011 och detta är mitt tredje år. Så surfa in och börja lyssna direkt!

Konto är inget nödvändigt att ha men för att chatta så behövs det.  Under "Lyssna live" väljer ni en spelare att lyssna i, Winamp - Media Player - På apple telefon - i webbläsaren. Jag själv brukar ha den längst till höger och lyssna i webbläsaren. Hoppas detta kunde pigga upp er i kalla december :D

Spara / slösa

Innan jag började spela Star Stable så var jag en riktig pengarspenderare och såfort jag fick pengar så tog dom slut, vilket var väldigt jobbigt. Hade jag dock en summa över 1000 så sparade jag någon vecka sedan köpte jag något lite dyrare som jag ville ha - objektiv bland annat.

När jag sedan började spela så var det likadant där, veckopengen försvann på någon dag och jag hade aldrig mer än 200 Star Coins vilket idag känns som INGENTING, när jag sedan träffade några av mina vänner ändrades min syn på Star Coins, jag började spara OCH köpa massor.. det var inte så bra för mina riktiga pengar men jag sparade ju det mesta i spelet. Sedan kom en dag då jag började må dåligt av att jag slösade pengar på ett spel, trots att jag fortfarande gjorde det om jag kände mig "fattig" i spelet. (inte så ofta)

Efter sommaren så fick jag själv mitt studiebidrag, det kändes bra och jag märkte sedan att jag inte ville slösa dom, jag vill ju spara och kunna köpa något finare & dyrare som jag VERKLIGEN vill ha, jag hade aldrig tänkt så om inte Star Stable tagit mig dit och visat mig vägen att man verkligen ska köpa vad man vill ha och inte köpa för att man kan eller för att det är snyggt för stunden - ha gärna en idé!

Det negativa med det hela är att jag fått svårt att köpa saker för mina egna pengar, jag mår dåligt om jag bara ska köpa något nödvändigt för 20 SEK, men hellre det än att jag ska köpa upp allt direkt ;)

Jag har gått från Slösa till Spara!

Spara du med!

Hihih ♥-♥

Rösta på Jenny HÄÄÄÄR !! :D

I've got black & brown

Outfiten på bilden här över är jag ganska stolt över, tycker den är hur snygg som helst på Goliat. Allt brunt matchar dock inte men det funkar och ser inte hemskt ut, finns mycket brunt men få brunt med samma nyans i spelet ;)

Tröttna på SSO?

Jag har det senaste hört flera och flera berätta att dom tröttnat på SSO, jag tycker även många bloggar blir mer oaktiva för var dag som går och det känns som alla "gamla" försvinner. 

Varför tröttnar alla just nu? jag tror mycket beror på alla rykten och allt som behöver göras varje dag, även att det är så mycket hit och dit mellan folk. Det är inte samma stämning som det var förr i tiden utan det är mycket fler spelare vilket gör att det lätt uppstår bråk eller skitsnack. 

Jag tycker väldigt synd om dom som lessnar på spelet, men jag förstår dom. Jag börjar också tröttna men jag vill inte - istället skiter jag i alla måsten (trots att man hamnar efter) och gör det jag tycker är kul. Levlar gör jag om jag har tid, dagliga orkar jag inte ens tänka på längre. Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med detta inlägget, jag ville mer eller mindre bara skriva av mig och på sätt och vis klaga lite på alla rykten och öppna upp ögonen att folk faktiskt SLUTAR eller VILL SLUTA pågrund av detta. Jag tycker spelet ska anställa 2 äldre och aktiva spelare som moderatorer och håller koll i chatten oså, sedan att dom ska variera dagliga eller inte ha så många.. jag vet inte ._.

Aja ni som läste, good job att ni orkade ;)

Adventskväll med Water Roses

Sedan klockan 19:00 så har jag umgåtts med Water roses, vi har haft en både rolig och mysig kväll tillsammans för att fira första advent, vi möttes upp vid Mrs Pike för att rida ner mot Moorland strand, vi fick några som följde efter oss men vi lyckades rymma för att vara ensamma sedan. Nere på stranden så körde vi först en tävling, det var att dom skulle bygga något i sanden i 2 o 2 lag, vinnarna fick en extra lott till utlottningen av Fribiljett som ägde rum i slutet av kvällen.

När vi utsett Alice & Jenny N som vinnare så körde vi lite dunkgömme på stranden, det var lite jobbigt men det funkade och var superkul!

Vi åt sedan mat hos barney innan det var dags för stafett vid Jorvik stallets arena - mitt lag vann båda rundorna, så duktiga♥

Efter detta så var det utlottning och den lyckliga vinnaren blev Andrea Friendforest, sådan himla tur då hon kom med i WR idag :')

Hade underbara två timmar med dom bästa, mitt allt♥

Ny design ikväll!

Sitter med den nya designen så jag beklagar oaktiviteten här, kommer lägga upp den någon gång i kväll ska bara pilla lite med extra detaljer, håll ögonen öppna!

Designen är uppe, vad tycker ni om den? så himla nöjd!:D

åååhww

Suttit och pillat på en ny design hela natten och är så nöjd, men ska kolla mer på det imon.. SPÄND på att visa er, ni kommer nog bli förvånade men färgen kommer inte chocka HAHA! 

Nattinatti ^w^Hej och välkommen till min blogg, mitt namn är Amanda och jag är en tjej på strax 18 år fyllda. Spelar dagligen star stable och driver även den underbara klubben Shady pearls. Började spela Star Stable sommaren 2012 och bloggat om spelet sedan Januari 2013.

Vill ni kontakta mig?
Då får ni självklart göra det. ↓

Mail:
Amandastarstable@hotmail.com
Instagram:
Amandalightfield• 
Klubbens hemsida

Shady Pearls är enligt mig en av jorviks bästa klubbar.
I SP satsar jag och medlemmarna på en god gemenskap. En miljö där alla ska trivas. Vi är en full klubb och för att få gå med i klubben får man gå in på klubbens hemsida ↑ och ansöka. För att behålla gemenskapen är vi väldigt noga med vilka som kommer in i klubben.• Alvas • Esmes • Alicias • Janes
• Veronicas • Fionas